Neustipcorrectie

Kleine veranderingen aan de neus kunnen al een groot effect hebben. Daarom zijn kleine correcties zoals een neustipcorrectie ook mogelijk. Hiermee wordt de afwijkende vorm van de neuspunt aangepast. Dankzij de ‘Preservation Rhinoplasty’ techniek herstel je sneller en ontstaat er een natuurlijk resultaat zonder zichtbare littekens. Lees meer over deze moderne techniek op het gebied van neuspuntcorrecties.

Preservation Rhinoplasty techniek

Rhinoplastiek varieert van een complexe neuscorrectie tot een relatief eenvoudige ingreep waarbij bijvoorbeeld de vorm van de tip wordt aangepast. Bij alle neuscorrecties pas ik de ‘Preservation Rhinoplasty’ techniek toe. Het is een moderne techniek die gericht is op het behoud van de structuur en stabiliteit van het kraakbeen, en het bot van de neus.

Bij de klassieke open neuscorrectie past de chirurg de neustip aan door kraakbeen van de bovenkant te verwijderen. Dat moet hij daarna weer reconstrueren. Met de ‘Preservation Rhinoplasty’ techniek wordt er van onderen kraakbeen verwijderd, waardoor de tip zakt en het resultaat natuurlijk is. De natuurlijke lijnen blijven zo behouden. Deze techniek heeft een aantal voordelen ten opzichte van de klassieke behandeling. Zo is de ingreep veel minder ingrijpend en is de hersteltijd beduidend korter. Ook krijg je een natuurlijk resultaat zonder zichtbare littekens.

Dr. Bart is een internationaal erkende expert in Preservation Rhinoplasty. Hij geeft lezingen en onderwijs aan andere chirurgen in binnen- en buitenland. Ook is hij medeauteur van het meest toonaangevende boek over Preservation Rhinoplasty.

Wat is er mogelijk?

Bij een neustipcorrectie kan ik je neustip verkleinen, vergroten en de vorm veranderen. Een neustip verkleinen komt relatief gezien vaak voor. Ik kan ook de gevolgen van een ongeval bij je corrigeren of de neustip verkleinen als aanvulling op een uitgebreide correctie. Kortom: bij een neustipcorrectie is er veel mogelijk.

Intake en behandeling

Tijdens het consult geef jij aan wat je het meest stoort aan je neuspunt en hoe je het zou willen veranderen. Samen kijken we aan de hand van foto-simulatie naar wat mooi en haalbaar is. Verder zal ik je neustipcorrectie voor en na foto’s laten zien zodat je een beter beeld krijgt van het mogelijke resultaat. Natuurlijk mag je ook al je vragen stellen. Tot slot stel ik een behandelplan op.

Een neustipcorrectie duurt ongeveer 90 min. Via een sneetje aan de binnenzijde van de neus breng ik de neuspunt in de gewenste vorm. Daarna fixeer ik de neuspunt en hecht ik deze van binnenuit. Je krijgt geen tampons of neuskapje, alleen pleisters die tot de controle blijven zitten. Dezelfde dag mag je onder begeleiding weer naar huis.

Nazorg en herstel bij een neustipcorrectie

Een neuspuntcorrectie is een relatief kleine ingreep en zal daarom minder pijnklachten en zwelling geven dan een uitgebreide neuscorrectie. Na een neuspuntcorrectie is de neus vaak een beetje gevoelig, maar de pijn zal minimaal zijn. Voor het mooiste resultaat volg je onze nazorg adviezen op:

 

 • 3 uur na de operatie mag je weer naar huis.
 • De eerste 72 uur na de ingreep kan er zwelling en soms blauwe verkleuring rondom de neus ontstaan. Daarna wordt dit minder.
 • Je kan thuis de eerste 2 dagen de plekjes rondom je neus ieder uur koelen, gedurende 10 minuten.
 • Als je slaapt hoef je niet te koelen. Wij adviseren om te koelen met een klein handje diepvrieserwtjes in een boterhamzakje. Leg wel altijd een tissue of gaasje tussen het zakje en de huid, zodat de huid niet te veel afkoelt.
 • Het is belangrijk om je neus schoon te houden. Je kan met vochtige wattenstaafjes je neusgaten iedere dag schoonmaken of je neus spoelen met jodiumvrij zoutwater.
 • Voorkom bukken en het tillen van zware spullen in de eerste paar dagen. Het is in deze periode fijn om met een extra kussen of neksteuntje te slapen zodat je hoofd wat hoger ligt. Dan zal de zwelling sneller afnemen.
 • 1 week na de ingreep kom je bij ons langs in de kliniek. Tijdens deze controle worden de pleisters en eventuele splints verwijderd. Daarna mag je weer make-up gebruiken.
 • Wij raden aan om een week vrij te nemen van werk of opleiding. Een tweede week vrij kan prettig zijn zodat je rust kunt houden.
 • Tot slot zien we je na 6-8 maanden terug voor de eindcontrole. Tussendoor mag je, bij zorgen of vragen, altijd contact met ons opnemen en langskomen.

Neustipcorrectie kosten

De kosten zijn afhankelijk van de precieze behandeling. Een correctie aan de neusbrug kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met een neusvleugel- en/of neuspuntcorrectie. Voor een enkele neuspuntcorrectie gelden weer andere kosten. Bekijk hier de verschillende behandeltarieven. Voor de exacte neustipcorrectie prijs kun je het beste contact opnemen. Goed om te weten: verzekerde zorg mogen wij niet aanvragen.

Neuspuntcorrectie in Amsterdam

Voor een neustipcorrectie met natuurlijk resultaat ben je bij mij in goede handen. Je kunt het beste eerst foto’s opsturen zodat ik kan beoordelen of ik je kan helpen. Neem hiervoor gerust contact op. De kliniek kan daarna een consult met je inplannen in Amsterdam. Zo heb ik alle tijd om te luisteren naar je wensen. Tijdens de afspraak laat ik zien wat het resultaat kan worden op basis van bewerkte foto’s van jouw neus. Daarbij geef ik eerlijk advies over wat haalbaar is. Ook krijg je uitleg over de operatie en is er ruimte om al je vragen te stellen.

 

 • Geboren in Washington DC
 • Opgegroeid in Kenia en Luxemburg
 • Specialisatie tot plastisch chirurg in Utrecht
 • Superspecialisatie tot aangezichtschirurg inToronto
 • Werkzaam in de Dr Bart Clinic te Amsterdam
 • Werkzaam in Afrika voor Operation Smile
 • BIG registratie nr. 19049113301

Wil je meer weten?

Als je wilt weten wat dit voor jou zou kunnen betekenen, kun je via onderstaand formulier contact met me opnemen om een afspraak te maken.

Wachttijd voor een consult bedraagt ruim 8 maanden.

Mocht je binnen 10 dagen geen reactie hebben ontvangen, check aub je spam.

Persoonlijke informatie

Algemene gegevens

Om welk gebied gaat het?

Wat is je motivatie?

Foto upload

Instructies

 • Foto’s zonder make-up. Haar uit het gezicht, zo mogelijk in een strakke staart naar achter.
 • Met volkomen ontspannen gezicht, recht vooruitkijkend.
 • Het hele gezicht inclusief de oren en hals tot aan de sleutelbenen moet zichtbaar zijn.

Let op: Maximaal 3 MB per foto!

Bedankt voor uw aanvraag

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.