Neusvleugelcorrectie

Een brede neus komt vaak voor en wordt mede veroorzaakt door grote neusvleugels en grote neusgaten. Met een relatief eenvoudige ingreep is daar iets aan te doen. Bij een neusvleugelcorrectie worden de neusvleugels kleiner gemaakt zodat de neus smaller oogt. Het resultaat is een neus die meer in balans is met de rest van je gezicht. Ik vertel je graag meer over deze ingreep

Neuscorrecties voor een brede neus

Mensen met een brede neus hebben neusgaten die groter zijn dan gemiddeld. Ook de neusvleugels staan meer uit elkaar en de neusbrug is vaak breder. In zulke gevallen wordt een neuscorrectie vanuit cosmetisch oogpunt uitgevoerd. Een brede neus kan ik op verschillende manieren behandelen. Met een neusvleugelcorrectie maak ik de neusgaten smaller door de neusvleugels kleiner te maken. Als je ook een brede neusrug hebt, is een uitgebreide neuscorrectie nodig om de neus in balans te brengen met de rest van je gezicht.

Intake en behandeling

Het eerste consult is bedoeld om te achterhalen wat jij storend vindt aan je brede neus en hoe je het zou willen veranderen. Met behulp van foto-simulatie kijken we samen naar wat mooi en haalbaar is. Ook laat ik je neusvleugelcorrectie voor en na foto’s zien. Hiermee krijg je een beter beeld van het eindresultaat. Ik geef je alle ruimte om vragen te stellen en tot slot stel ik een behandelplan op. Een neusvleugelcorrectie duurt ongeveer 45 minuten en wordt gedaan onder plaatselijke verdoving. Bij het verkleinen van de neusgaten of het aanpassen van de neusvleugelvorm snij ik een klein gedeelte van huid weg. Er blijft een klein litteken achter in de groeve tussen de neusvleugel en bovenlip. Dit wordt na verloop van tijd minder tot onzichtbaar.  

Nazorg en herstel

Na de ingreep mag je weer naar huis. Een neusvleugelcorrectie is een relatief kleine ingreep en zal daarom vrijwel geen pijnklachten of zwelling geven. Het kleine litteken is de eerste maanden rood en wordt daarna rustiger van kleur. De huid rondom het litteken kan wat gevoelig zijn maar dit zal snel herstellen. Na 6-8 maanden zien we je terug in de kliniek voor de eindcontrole. Als je tussendoor zorgen of vragen hebt mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen en langskomen.

Kosten neusvleugelcorrectie

De kosten zijn afhankelijk van de precieze behandeling. Voor een enkele neusvleugelcorrectie gelden andere kosten dan wanneer deze ingreep gecombineerd wordt met een correctie aan de brede neusbrug. Bekijk hier de verschillende behandeltarieven. Voor de exacte prijs kun je het beste contact opnemen. Goed om te weten: verzekerde zorg mogen wij niet aanvragen.

Neusvleugelcorrectie in Amsterdam

Een neusvleugelcorrectie is voor mij geslaagd als het resultaat natuurlijk is. Wil je door mij geholpen worden, dan kun je het beste eerst contact opnemen en foto’s opsturen. Op basis daarvan beoordeel ik of ik je kan helpen. Daarna zal de kliniek een consult met je inplannen in Amsterdam. Zo kan ik de tijd voor je nemen en luisteren naar je wensen. Tijdens het gesprek kijken we samen naar bewerkte foto’s die een realistisch eindresultaat laten zien. Met het persoonlijke behandelplan weet je precies wat ik ga doen en welk resultaat je kunt verwachten.

  • Geboren in Washington DC
  • Opgegroeid in Kenia en Luxemburg
  • Specialisatie tot plastisch chirurg in Utrecht
  • Superspecialisatie tot aangezichtschirurg inToronto
  • Werkzaam in de Dr Bart Clinic te Amsterdam
  • Werkzaam in Afrika voor Operation Smile
  • BIG registratie nr. 19049113301

Wil je meer weten?

Als je wilt weten wat dit voor jou zou kunnen betekenen, kun je via onderstaand formulier contact met me opnemen om een afspraak te maken.

Wachttijd voor een consult bedraagt ruim 8 maanden.

Mocht je binnen 10 dagen geen reactie hebben ontvangen, check aub je spam.

Persoonlijke informatie

Algemene gegevens

Om welk gebied gaat het?

Wat is je motivatie?

Foto upload

Instructies

  • Foto’s zonder make-up. Haar uit het gezicht, zo mogelijk in een strakke staart naar achter.
  • Met volkomen ontspannen gezicht, recht vooruitkijkend.
  • Het hele gezicht inclusief de oren en hals tot aan de sleutelbenen moet zichtbaar zijn.

Let op: Maximaal 3 MB per foto!

Bedankt voor uw aanvraag

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.