Bovenooglidcorrectie

‘Ben je moe?’ Hoe fijn zou het zijn om dat niet meer te horen? En zelfs eventuele hoofdpijnklachten kunnen minder worden. Met een bovenooglidcorrectie reken je voor eens en voor altijd af met overhangende bovenoogleden. We hebben veel ervaring met deze relatief kleine ingreep. Je wordt geholpen door ervaren plastisch chirurgen, bijna altijd onder plaatselijke verdoving.

Behandeling

Voor de behandeling maken we foto's voor in je dossier. Daarna wordt er nauwkeurig afgetekend hoeveel huid er verwijderd moet worden. Vervolgens krijg je een plaatselijke verdoving en voel je van de behandeling niets. Na het verwijderen van het reepje huid, worden de kleine bloedvaatjes dichtgebrand en het sneetje weer gehecht. We koelen de oogomgeving meteen, om zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan.

Nazorg

Je mag niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die je naar huis brengt. De eerste dagen zijn je ogen gezwollen en mogelijk blauw. Goed en regelmatig koelen helpt daartegen. Na een week gaan de hechtingen eruit en ben je over het algemeen wel weer toonbaar. Roodheid van het litteken verdwijnt na enkele maanden. Een bovenooglidcorrectie geeft weinig napijn. Heb je toch last, dan kan je paracetamol innemen.

Mogelijke risico’s

Het complicatierisico na een bovenooglidcorrectie is heel klein (0.5%). Ze zijn ondanks voorzorgsmaatregelen niet volledig te voorkomen. De mogelijke complicaties zijn:

  • nabloeding
  • infectie
  • huidreactie op gebruikt hechtmateriaal of pleister

Bij vermoeden op een infectie of nabloeding moet je contact opnemen.

FAQ

Afhankelijk van je werkzaamheden adviseren wij je na 7-10 dagen je werkzaamheden/ opleiding te hervatten.

Je mag na 2 weken weer rustig beginnen. Contactsport eerst 6 maanden vermijden.

Nee. In het verleden werden ooglidcorrecties vrijwel altijd vergoed. De regels hiervoor zijn tegenwoordig veel strenger: ruim 95% van alle ooglidcorrecties wordt nu niet meer vergoed door zorgverzekeraars. Daarom werken we niet samen met zorgverzekeraars

Wil je meer weten?

Als je wilt weten wat dit voor jou zou kunnen betekenen, kun je via onderstaand formulier contact met me opnemen om een afspraak te maken.